Opnieuw successen voor Hosanna in Leeuwarden

Opnieuw successen voor Hosanna in Leeuwarden

 

 

 

Zaterdag verzamelden de color guards uit alle landstreken zich in Leeuwarden voor de laatste wedstrijden voor de grote finales eind deze maand. Voor de Friese teams uit onze regio bijna een thuiswedstrijd dus. Met een derde plaats waren de dames van Hosanna opnieuw succesvol. De nieuwe cadets van Hosanna deden voor de eerste keer mee en voor deze groep was het ontladen, proeven, indrukken opdoen en vooral beleven.

 

Zes groepen dansten in de Color Guard RA Class om de punten. Met het vorige juryverslag als leidraad werden shows aangepast en verbeterd voor deze laatste toets voor de grote finales. Sky Winterguard van Hosanna wapperde met vlaggen, onnavolgbare dansbewegingen en flitsende sabel- en riflemoves naar 74,45 punten, dat uiteindelijk opnieuw een mooie derde plaats opleverde. De dames zullen in de finales alles uit de kast halen om te stijgen in het klassement, want er zijn zeker kansen.

Oh, wat was het in de afgelopen weken spannend allemaal voor de Sky Cadets in de aanloop naar hun allereerste wedstrijd. Voor bijna de hele groep was dit een nieuwe ervaring en juist dan staat het meedoen en beleven voorop. Punten en plaatsing zijn helemaal nog niet belangrijk. In de Color Guard Cadet Class deden negen groepen mee. Met 66,99 punten werden de cadets laatste, maar over de uitvoering en het puntenaantal mag iedereen dik tevreden zijn. ‘Zo lang wij bij elkaar zijn, is er geen plek waar ik liever zou zijn’, luidt het thema van hun show. Laat dit lieflijke thema in de huidige wereld waarin we momenteel leven overeind blijven alstublieft. De groep zal er alleen maar hechter en beter van worden.

Klik hier voor foto's van de Sky Cadets.

(Foto's  Cadets gemaakt door Klik Fotografie Edith Kreike.)

Klik hier voor foto's van Sky Winterguard.

(Foto's Sky Winterguards gemaakt door Simone Postma.)

No Comments Yet.

Leave a comment