Kampioensstrijd tot het laatst toe spannend voor Hosanna

Kampioensstrijd tot het laatst toe spannend voor Hosanna

Met de online Global Championships 2021 sloot CGN zondag het winterseizoen meer dan waardig af. Vorig jaar eindigde de competitie abrupt als gevolg van de eerste lockdown, maar met veel inzet en improvisatie van zowel de organisatie als deelnemers werd dit historische seizoen een succes. Met een tweede en derde plaats kunnen ook de beide teams van Hosanna terugkijken op een geslaagd seizoen, waarbij het meedoen nog veel belangrijker was dan in de voorgaande seizoenen.

Volgens Color Guard Nederland was dit het grootste evenement dat ze ooit organiseerde. Wie had dat vooraf kunnen bedenken met al die opgelegde beperkingen? Maar liefst 125 ingezonden acts waren online in een marathonuitzending te streamen. Mede door die grote deelname bleef het spannend tot aan het einde van de competitie. Een twintigtal landen deed mee, waaronder bijvoorbeeld deelnemers uit de Verenigde Staten, Venezuela, Japan, China, Taiwan, Thailand en dichterbij Polen. Vijf teams streden in de Junior Class om het kampioenschap, waarbij de titel naar de Filipijnen ging. Deze uit Pasig City afkomstige Sinag Color Guard behaalde de hoogste score; 83,2 punten. Sky Juniorguard van Hosanna won met 73,82 punten een mooie derde plaats.

In de Regional A-Class ging de strijd om de kampioenstitel tussen drie teams. Winnaar werd Dynamix uit Zevenhuizen. Het team danste 81,06 punten van de jury bij elkaar. Sky Winterguard van Hosanna eindigde keurig op de tweede plaats met een puntentotaal van 75,99.

Het ging niet alleen anders dan anders dit jaar, maar door al die variatie in deelnemers was het ook nog eens verrassend en leuk. Juist de coronamaatregelen maakten het natuurlijk voor buitenlandse teams mogelijk zonder veel kosten aan het evenement mee te doen. Een unieke kans. Wordt na het coronatijdperk misschien naast de fysieke kampioenschappen de online kampioenschappen een blijvertje? Wie weet.

 

No Comments Yet.

Leave a comment