Hosanna; een lach en een traan in Eindhoven     

Hosanna; een lach en een traan in Eindhoven     

Het winterseizoen voor de beide colorguardgroepen van Hosanna zit er op. Afgelopen zaterdag vonden in Eindhoven de finales plaats tijdens de CGN Championships 2022. Een dag met veel emotie: wedstrijdspanning, blije gezichten omdat het weer kon, applaus, gejuich en teleurstellingen om de prestaties, een gezellig feestje, maar ook een eerbetoon aan de vorig jaar in mei bij een tragisch verkeersongeval omgekomen toptalent Robert Strobos.       

Met veel publiek, een goede sfeer en met een groot enthousiasme van deelnemers en organisatie was het als vanouds. Een internationaal deelnemersveld, waarin 46 groepen verdeeld over verschillende klassen mooie shows en bijzondere prestaties lieten zien op de dansvloer.
De kampioenstitel in de Junior Class ging naar The Pride Junior uit Huizen. Met 66,66 punten werden de dames van Sky Juniorguard in deze klasse zevende. In de Regional A Class behaalde Sky Winterguard met 66,13 punten een twaalfde plaats. In deze klasse ging de titel naar Red Light uit het Franse Hazebrouck. Meer zat er deze keer voor Hosanna niet in, maar het feestje bij de Harlingers was er in ieder geval niet minder om.   
Met een minutenlange staande ovatie van publiek, organisatie en deelnemers werd Robert Strobos postuum geëerd en zeer terecht opgenomen in de Hall of Fame. Robert was een ware ambassadeur van het colorguard. Een enthousiaste en zeer betrokken alleskunner en een toptalent die bij meerdere verenigingen actief was. Van 2012 tot 2018 was hij actief bij Hosanna. Hij bracht Hosanna in deze vijf jaren naar een hoger niveau, bedacht de choreografieën, kleding en showthema’s, ontwierp vlaggen en andere accessoires, schreef de oefeningen, gaf les en danste zelf ook mee. Hij was nog jong en stond aan het begin van een ongetwijfeld geweldige carrière in de danswereld. Hij wordt enorm gemist. Dit alles zorgde zaterdag in de lichtstad voor een lach en een traan.            

No Comments Yet.

Leave a comment