Hosanna derde op Nederlandse kampioenschappen in Eindhoven.

Hosanna derde op Nederlandse kampioenschappen in Eindhoven.

       

 

Sky Winterguard van Hosanna werd afgelopen zaterdag derde op de Nederlandse kampioenschappen van CGN in Eindhoven. Een mooie afsluiting van een bewogen seizoen waarin van alles gebeurde en waarin het ook leek alsof de groep een patent had op derde plaatsen.   

 

Het was in de Color Guard RA Class trouwens een schitterend Fries onderonsje, want ook het kampioenschap en de tweede prijs gingen naar verenigingen uit Friesland. Om de finale te kunnen bereiken moest minimaal de vierde plaats worden behaald in de prelims die overdag werden gehouden. Als je bijna het gehele seizoen derde plaatsen wist te behalen bij de wedstrijden lag de lat natuurlijk zaterdag ook weer op minimaal een derde plaats. Dat de dames met deze grote druk om wisten te gaan bleek uiteindelijk in de voorronde, waar met 76,58 punten een afgetekende derde plaats werd behaald.
Zou het dan toch lukken in de finale ’s avonds een plaatsje te stijgen? Vanaf de uitverkochte tribune werden de dames flink aangemoedigd door meegereisde supporters, waaronder een aantal oud-colorguardleden die er nog steeds jaarlijks een uitje van maken. Nee, het zat er gewoon niet in. De nummer twee wist de afstand in het puntenverschil (79,41 en 80,85) zelfs iets groter te maken. Sky Winterguard kreeg van de jury 76,75 punten, maar hield daarbij de nummer vier, die met een score van 75,46 nog dichtbij kwam, heel mooi van zich af. Veel spanning dus, maar uiteindelijk een dik verdiende derde plaats. De finale was daarmee een evenaring van de top vier uit de voorronde.

klik hier voor foto's, gemaakt door Simone Postma.

 

No Comments Yet.

Leave a comment