Hosanna; dansen in de Virtual Competition.

Hosanna; dansen in de Virtual Competition.

Geen bomvolle sportzalen, geen collega’s, geen juryleden, geen gejuich van de tribunes en alleen applaus van de eigen instructie. Het is even de realiteit voor de Sky Winterguards en Juniors van Hosanna. Meedoen aan de eerste Virtual Competition van Color Guard Nederland betekent met zware beperkingen een show op film zetten. Ondanks alle Coronamaatregelen lukte het twee mooie shows in te zenden ter beoordeling van een jury op grote afstand.
Met frisdrank en chips op schoot voor de live uitzending van CGN, want ‘It’s party time’ volgens de Sky Juniors van Hosanna. In de Junior Class streden afgelopen zondag twee teams om de winst: Sky Junior en Jong Dynamix uit Zevenhuizen. De jury beoordeelde de show van de Harlinger dansers met 62,76 punten en daarmee werden ze tweede. Jong Dynamix deed het met 67,63 punten net iets beter. In de Regional A Class was maar één deelnemer; Sky Winterguard. De show ‘Surviving the Impossible’ waardeerde de jury met 68,60 punten. Gezien de omstandigheden kunnen we trots zijn op de scores van onze dames en vooral het meedoen is in deze rare tijden ontzettend belangrijk.
Dat veel colorguard- en muziekverenigingen het moeilijk hebben bleek zondag dus wel uit de hele kleine hoeveelheid inzendingen uit het binnen- en buitenland. Voeg daarbij de verschillende omstandigheden waarin alle shows op 16 maart zijn opgenomen en ingezonden, buiten of binnen en onder wisselende weersomstandigheden, en je kunt eigenlijk niet meer spreken van een echte competitie. De beleving is misschien minder, maar het enthousiasme en doorzettingsvermogen van de deelnemers absoluut niet. Laat het inspirerend werken voor andere teams, zodat ze de volgende keer ook meedoen. Bovendien kun je met een juryrapport weer verder bouwen. CGN verklaart in ieder geval onder de indruk te zijn van de doorzetters. De dames van Sky Winterguard beelden het uit in hun show; ‘Surviving the Impossible; het onmogelijke overleven’. Volhouden en positief blijven allemaal!

No Comments Yet.

Leave a comment