Hosanna bij intocht Sinterklaas in Westeinde

Hosanna bij intocht Sinterklaas in Westeinde

Ondanks de ingevoerde maatregelen om het opgelaaide Covid-19 in te dammen, gingen in de afgelopen periode de meeste Sint Maarten lampionoptochten en Sinterklaasintochten door. Tot grote vreugde van de penningmeester van Hosanna en vele anderen. Zaterdag begeleidde de malletband Sinterklaas en een aantal Pieten door de wijk Westeinde in Leeuwarden.
Veel kinderen en ouders stonden met spanning Sinterklaas op te wachten bij het MFC Eeltsje’s Hiem. Met een groot vuurspektakel arriveerde de Goedheiligman bij het wijkcentrum. Sinterklaas vertelde dat hij en de Pieten met een luchtballon wilden aankomen, maar dat de landing mislukte. Daarom bracht de boer, op wiens land hij gelukkig heelhuids landde, hen met een tractor en het onderstel van de luchtballon op een kar naar Westeinde. Na een warm welkom ontvangst door het wijkbelang begon de lange maar gezellige rondrit. Een grote stoet liep achter de muziek aan en onderweg namen opvallend veel wijkbewoners de moeite uit hun huis te komen om een kijkje te nemen. Dat laatste voelde als iets ouderwets en maakte het optreden natuurlijk vele malen leuker.
Na afloop was er soep en broodjes voor de muzikanten. Dát ging er wel in, want veel liepen op hun tenen bij het laatste stuk. Het is na maanden stilstand absoluut wennen om weer kilometers met een instrument te lopen.
Zaterdag liep Hosanna op eigen kracht, maar de Harlinger muziekvereniging en OpMaat uit Berlikum helpen elkaar af en toe bij optredens. Dat is niet alleen ontzettend leuk, maar ook handig, zodat bij eventuele uitval van meerdere leden door bijvoorbeeld ziekte of quarantaine het optreden niet geannuleerd hoeft te worden. Een samenwerking die overigens al een paar jaar aan de gang is en ook mogelijk is omdat beide bands dezelfde instrumenten hebben en dezelfde muziekstukken spelen.
Verslag René Attema
Foto's Michel Walbeek
Nog 5

No Comments Yet.

Leave a comment