Dansers Hosanna het hockeyveld op      

Dansers Hosanna het hockeyveld op      

Sinds half december is het stil in het muziekgebouw van Hosanna. Vanwege de Coronamaatregelen mag er nog steeds geen muziek in het gebouw worden gemaakt, de AMV ligt stil en ook de guards mogen er niet dansen. Het laatste optreden van Hosanna was vorig jaar februari bij het carnaval in Duitsland en het ziet er naar uit dat optreden voorlopig ook niet zal gebeuren.

Normaal gesproken vinden er in deze periode volop wedstrijden plaats voor de Sky Guards dansgroepen van Hosanna, maar de organisator Color Guard Nederland mag geen indoorwedstrijden organiseren. Maar zoals vaak in bijzondere omstandigheden komt de creativiteit dan boven drijven. CGN heeft voor dit seizoen een virtual competition bedacht.

Op 21 maart vindt de eerste Virtual Competition & eTalent Contest plaats en daar heeft Hosanna zich met twee teams voor ingeschreven. Omdat color guard als sport wordt gezien, mag er buiten worden geoefend. De Harlinger hockeyclub HMHC maakt het mogelijk dat de guards op het hockeyveld mogen oefenen. En dus is het trainen aan de show’s, grotendeels in het najaar al ingestudeerd, weer opgepakt. De bedoeling is dat de show’s op film worden gezet. De opnamen worden dan op 16 maart naar de CGN gezonden. Vervolgens worden ze beoordeeld door een jury. Op 21 maart worden alle show’s uitgezonden via het internet en de winnaars bekend gemaakt.             

 

No Comments Yet.

Leave a comment