Bands

De vereniging bestaat uit verschillende colorguard groepen, een AMV opleiding (Algemene Muziek Vorming), een jeugdband en A-band. Hier staan de groepen kort beschreven, maar wilt u meer informatie over bijvoorbeeld lestijden, klikt u dan in ons hoofdmenu onder de knop ‘Groepen’ de juiste groep aan.

AMV – leeftijd 6 t/m 9 jaar.
Al vanaf 6 jaar kunnen kinderen mee doen binnen onze vereniging. Deze kinderen starten met de AMV cursus. AMV staat voor algemene muziek vorming en tijdens deze lessen leren de kinderen de basis van muziek en colorguard. Het AMV traject is opgedeeld in AMV Music Kids en AMV Dance Kids. Bij AMV Music Kids leren de kinderen de basis van het notenschrift en korte bondige liedjes spelen op verschillende muziek instrumenten zoals snaredrum, basedrum, xylofoon, marimba of marching bells. Bij AMV Dance Kids gaan de kinderen aan de slag met de basis technieken van de colorguard. Zij leren hoe je dans kunt combineren met verschillende attributen zoals een rifle, sabre en vlag.
Zoals u ziet is het AMV tot en met 9 jaar. Wij bieden uiteraard ook lessen aan voor kinderen van 10 jaar en ouder zonder dat zij het AMV hebben gevolgd. Dit kan individueel of in een klein groepje. Mocht u hier meer informatie over willen ontvangen dan kunt u het beste even contact met ons opnemen.

Kids en jeugdband – vanaf 7 jaar.
Na AMV Music Kids stromen de kinderen automatisch door naar de Kids- of jeugd drumband. Zij kiezen dan voor een melodisch of slagwerk instrument. Soms komt het voor dat een leerling bij het aanmelden al weet wat de keuze is en wordt er in overleg besloten of hij / zij direct bij de Kids- of jeugdband kan starten. Bij de Kids- en jeugd drumband hebben de kinderen al enig ervaring met melodie of slagwerk. Zij spelen jeugdnummers bekend uit de top 40 en ondersteunen de volwassen A-band met straat optredens.

A-band – vanaf 16 jaar.
De A-band van Hosanna is een gezellige groep muzikanten vanaf 16 jaar, deze band bestaat uit een combinatie van gestemd (melodisch) en ongestemd slagwerk. Een greep uit ons instrumentarium: marimba’s, xylofoons, marchingbells, timptoms, basedrums, snaredrums en diverse percussie- en effectinstrumenten. Tijdens de lessen staat plezier bovenaan, maar wordt er ook hard gewerkt om elk jaar weer een nieuw straatrepertoire in te studeren.

Kids colorguard – vanaf 9 jaar.
Na AMV Dance kids komen de jonge kinderen eerst in de Kids colorguard groep. Ze studeren het gehele jaar door verschillende showtjes in om zich zo voor te bereiden op de cadet groep. Tijdens de geplande kleine straat optredens van de jeugd en A-band lopen de Kids colorguard samen met de andere colorguard groepen ook mee op straat.

Cadet colorguard – vanaf 9 jaar.
De Cadet colorguard is een groepje jonge meiden die ook mee doen aan wedstrijden. Zij hebben al enige tijd bij de AMV Dance Kids of Kids colorguard gezeten en weten de basis technieken goed te beheersen. Elk jaar zullen zij 1 of 2 wedstrijden mee doen tijdens de CGN colorguard wedstrijden. Net als de Kids colorguard zullen zij samen met de andere colorguard groepen en de drumband te zien zijn tijdens de kleine straat optredens in en rondom Harlingen.