Toch hoog bezoek uit Spanje bij Hosanna

Toch hoog bezoek uit Spanje bij Hosanna

Vanwege al het gedoe rond het coronavirus waren ze niet meer verwacht. Geen muzikaal ontvangt op de haven en niet gedanst met de Pieten tijdens de intocht. Saai en nog eens saai. Maar daar waren ze ineens dan toch! Afgelopen maandag en dinsdag verschenen plots twee Pieten bij de repetitie van de jongste groepen van Hosanna. Zonder Sinterklaas, want die is al oud en hij vond het spijtig maar wel verstandig gezien het coronavirus dit jaar niet te komen.     

Wat een leuk en gezellig feest! Opgewonden kinderen met blijde, maar soms ook gespannen, gezichtjes. De kinderen van de AMV waren maandag als eerste aan de beurt. Ze speelden een liedje voor de Pieten en voerden ook nog een dansje voor ze op. Natuurlijk wilden de Pieten meedoen. Veel hilariteit en volgens de kinderen is in Spanje rechts links en links rechts, want van dansen hadden ze in ieder geval geen Hollandse kaas gegeten.
Dinsdag kwamen de Pieten op bezoek bij de leerlingengroep van de jeugdband en de jongste dansgroep. Kwam het ingestudeerde Sinterklaasliedje toch nog van pas. De guards trakteerde de Spaanse vrienden op een leuke show met vlaggen. En natuurlijk ging het opnieuw van links naar rechts en van voor naar achteren. Lekker chaotisch.
Een aantal kinderen had een mooie tekening voor de Pieten gemaakt en de Pieten hadden zakken vol strooigoed bij zich en bovendien voor iedereen een chocoladeletter meegenomen. Smullen dus.
Omdat de Pieten het ontzettend druk hadden, konden ze helaas niet wachten op de oudere leden van de jeugddrumband. Die besloten samen met de instructie een eigen feestje te bouwen. Staat het muziekgebouw normaal te trillen van het slagwerk, van fortissimo tot beukenissimo, nu zorgde luide popmuziek voor veel beweging. Ook op de dansvloer. Er was voor iedereen een chocoladeletter, waar een cryptische omschrijving van de persoon voor wie de letter bestemd was op het doosje stond geschreven. Van de meesten was die niet moeilijk te raden. Van repeteren kwam niet veel meer terecht en ook was er geen tijd meer voor een traditioneel potje trefbal als afsluiting.
Volgend jaar hoopt Hosanna Sinterklaas weer te kunnen ontvangen en dan mogen de ouders er ook weer bij zijn.        

Meerdere foto's die gemaakt zijn door Karin Hoekstra kunt u vinden in ons fotoalbum

 

No Comments Yet.

Leave a comment