Podiumplaats voor Hosanna in Almere  

Podiumplaats voor Hosanna in Almere  

Beide Sky-Guard teams van Hosanna waren zaterdag bijzonder succesvol in Almere. Met een geweldige tweede plaats zetten de Sky Cadets de stijgende lijn voort en Sky Winterguard wist zich via een voorronde in de finale te plaatsen, waarin de Harlingers uiteindelijk vierde werden. Een mooie dag voor Hosanna.       

Een ‘wauw!’ ging er enthousiast door de meegereisde supporters en instructie van Hosanna op de tribune na het zien van de show van de Sky Cadets. ‘Wat ging dat goed!’. En dat ging het ook. Met 78,01 punten van de jury werd de jongste groep van Hosanna zeer overtuigend tweede. Een geweldige prestatie en daar valt helemaal niets meer aan toe te voegen. Er deden zes teams mee in de CG Cadet Class. Winnaar was The Pride Cadets uit Huizen. Volgende keer eerste? We wachten het met veel spanning af.

De oudste groep deed voor de tweede keer mee in de CG Regional A Class. Aanvankelijk hadden zich negen teams ingeschreven, maar vanwege het Coronavirus waren twee van de drie Italiaanse teams uit Lombardije uit voorzorg thuisgebleven, hoewel ze allemaal uit regio’s buiten de afgegrendelde delen rond Milaan kwamen. Overigens stond de organiserende CGN dagelijks in contact met het RIVM en de GGD om de veiligheid rond de contest te waarborgen en hield middels updates iedereen keurig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Om een plaats in de finale af te dwingen moest er minimaal een vierde plaats in de prelims worden behaald en dat lukte. Met 72,13 punten werden ze vierde en dat was ook de einduitslag na de finale, waarin de groep 70,93 punten kreeg toebedeeld van de jury. De eerste plaats was voor Calypso Winterguard uit het Belgische Zwevegem, de Italianen uit Triuggio werden tweede en N-Motion uit Roden derde. Was het de vorige keer nog een beetje de kat uit de boom kijken, deze keer lieten ze zien het niveau van deze class goed aan te kunnen. Net geen podiumplaats, maar wel een geweldige opsteker voor de rest van het seizoen. De volgende wedstrijd is op 14 maart in Leeuwarden.

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment