Muziek- en dansspektakel in de Waddenhal

Muziek- en dansspektakel in de Waddenhal

Afgelopen zaterdagavond zorgden Hosanna en gastband Op Maat uit Berlikum voor een prachtige muziek- en dansvoorstelling tijdens de drukbezochte jaarlijkse uitvoering ‘You Give Love A Bad Name’ van Hosanna in de Waddenhal. Tientallen slagwerkers lieten de hal op haar grondvesten trillen, waarvoor De Stiennen Man op de zeedijk zelfs even zijn januskop draaide. Kleurrijke vlaggen werden tot grote hoogte opgegooid en weer even gemakkelijk opgevangen. Een staaltje cultuurspektakel van jewelste aan het Wad.

Maar wel een onderdeel van onze cultuur dat het zwaar heeft, zoals Perry Attema namens het bestuur in het openingswoord waarschuwend aangaf. De afgelopen jaren zijn veel muziekverenigingen van het toneel verdwenen of hebben complete afdelingen moeten sluiten. Hosanna en Op Maat doen in ieder geval hun uiterste best de jeugd te blijven inspireren voor dit stukje oer-Hollandse cultuur, zoals tijdens de uitvoering wel bleek. Het bekende nummer van Bon Jovi spelend openden alle deelnemers de avond. De drie dansgroepen brachten hun mooie show’s van de Winterguard wedstrijden. De jeugdige AMV-groep trad voor de eerste keer voor publiek op met een dans en een aantal muziekstukken. Bij ‘The Drunken Sailor’ kregen ze versterking van de jeugdband en showband van Hosanna. De kinderen straalden, want het is leuk in zo’n grote band te spelen. Het nieuwste lid van de jeugdband, Sven, speelde in zijn eentje heel gedurfd een tweetal nummers. Petje af. De drie bands namen gezamenlijk twee blokken voor rekening: een concertmatig blok en een marcherend blok waarin onderdelen van de straatshow werden uitgevoerd. Top, zo’n superband! En ook mooi dat malletband Op Maat na het volledig afbranden van hun clubgebouw, vorig jaar, er weer bovenop krabbelt. De nieuwste poot van Hosanna, de Old Stars, overigens mag iedereen daaraan meedoen die het leuk vindt, vermaakte het publiek met een ludieke act en een bijzonder slagwerkstuk. Er waren ook bloemen en heel veel tranen, even zilt en rijkelijk als het zeewater achter de dijk. De oudste color guards verlaten na vele jaren lidmaatschap het nest en vliegen uit naar alle richtingen: studie, werk, relatie, verhuizing, noem maar op. Een paar blijven om hun opvolgers les te geven. En zo gaat dat. Ook al wil je de tijd af en toe laten stilstaan en wensen dat alles bij het oude blijft. Niet geweest? Kijk voor foto- en filmmateriaal op de website en facebookpagina van Hosanna.

Rest nog een super-dikke dankbetuiging aan alle bedrijven, ondernemers en particulieren die een prijs ter beschikking hebben gesteld voor de verloting. En ook aan alle donateurs, sponsoren, vrijwilligers en drijvende krachten die de vereniging mede in stand houden. Zij zijn ontzettend belangrijk en absoluut onmisbaar.

 Verslag: René
Foto: Nelly

 

                          

                   

                 

No Comments Yet.

Leave a comment