Jeugdband Hosanna derde bij Nederlandse kampioenschappen

Jeugdband Hosanna derde bij Nederlandse kampioenschappen

Afgelopen zaterdag (15-06-2019) vonden de Open Dutch Showcorps Championships plaats op het Sportpark Achilles in Assen. Met de show ‘Make love, not war’ behaalde Jong Hosanna een derde plaats in de Juniorklasse. Het kampioenschap ging naar Jong Pasveerkorps uit Leeuwarden.

Onderweg naar Assen kwam het water met bakken uit de hemel, maar bij aankomst werd het droog en eindigde het programma bij de prijsuitreiking met een heerlijk zonnetje en dat was een mooie vergelijking met de show van Hosanna. Want de spannende show gaat over de strijd tussen burgers, de melodiesectie, en militairen, de slagwerksectie. Een thema dat helaas in andere delen van onze wereld nog dagelijks plaatsvindt. Na een heftige opening met de strijd tussen de twee groepen vinden ze uiteindelijk elkaar toch in een samenwerking en eindigt de show in vrede, waarbij de muzikanten in de eindpose het internationaal vredessymbool uitbeelden. De beide secties dragen aangepaste kleding, waardoor het thema extra wordt geaccentueerd. Voor de meeste leden was dit hun eerste showoptreden op een concours. Erg spannend dus, maar het ging fantastisch. De instructie, Bram Jorissen, Stéfanie Bes en René Attema, was na afloop dan ook zeer tevreden en trots op de geleverde prestatie. In de show komen populaire nummers naar voren van onder andere Rage Against The Machine, Clean Bandit, Coldplay-Dua Lipa en Martin Garrix.

De Leeuwarders waren de terechte winnaars. Het grote verschil zit hem in het streven naar perfectie met ontzettend veel oefenuren. Strak en prachtig natuurlijk, maar daar moet je als muzikant en wellicht ook ouders veel voor over hebben. De muziekbond KNMO kan beter overwegen de juniorklasse op te splitsen. Daarmee trekt ze misschien nog meer verenigingen over de streep om mee te gaan doen, zodat de volgorde van showpresentatie in het programmaboekje niet vanzelfsprekend ook de einduitslag is. Het was in ieder geval een prachtige dag met veel leuke show’s, een diversiteit aan muziek en bezettingen en natuurlijk de fraaie medaille die maar mooi in de broekzak zit. Ter afsluiting naar de Mac en we binne weer even mooi fut weest met sien allen.

Verslag en foto van R. Attema
Meerdere foto's kunt u vinden in het fotoalbum.

No Comments Yet.

Leave a comment