Hosanna opent wedstrijdseizoen met een zesde plaats

Hosanna opent wedstrijdseizoen met een zesde plaats

In Drachten ging afgelopen zaterdag het wedstrijdseizoen van Color Guard Nederland van start. Hosanna nam met één team deel; Sky Winterguard. De dames begonnen de serie wedstrijden met een zesde plaats.

‘Glimmer of hope’ luidt de titel van de nieuwe show. Er wordt gedanst op het nummer ‘Chandelier’, een cover van de Australische popzangeres Sia. Een pittig thema over een sprankje hoop in het leven als het allemaal even tegen zit. Zeven teams namen deel in de Regional a-class. Met een puntenscore van 70,66 werden de dames zesde. De instructie van Hosanna vond dat de groep een erg goede show heeft neergezet en dus waren er na afloop tevreden gezichten. De kop is eraf en de meegenomen verbeterpunten en tips geven de komende tijd werk aan de winkel voor het team om een hogere positie te verwerven in de komende wedstrijden.
Opvallend was het kleine deelnemersveld en minder diversiteit van verenigingen afgelopen zaterdag. In onze regio zijn bijvoorbeeld onlangs drie muziekverenigingen gefuseerd tot één vereniging, waardoor er automatisch een verschraling plaatsvindt. Dat geeft te denken. Het is in ieder geval wel een ontwikkeling die zorgelijk is en aandacht vraagt.

No Comments Yet.

Leave a comment