Hosanna en OpMaat samen op megamuziekspektakel

Hosanna en OpMaat samen op megamuziekspektakel

Afgelopen zaterdag vond in het centrum van de culturele hoofdstad Leeuwarden het megafestival Grutsk plaats. Meer dan 2018 amateurmuzikanten, - dansers en -zangers zetten de hoofdstad van ‘s ochtends tot laat in de avond volledig op z’n kop. Grutsk was   een onderdeel van het vierdaagse CityProms Festival. Hosanna en muziekvereniging OpMaat uit Berlikum sloegen speciaal voor dit evenement de handen ineen en kwamen met een megamalletband voor de dag.

Prachtige weersomstandigheden en veel publiek zorgden samen met de vele Friese muziekverenigingen voor een schitterend en succesvol evenement. Concertoptredens, een taptoe, drumbattles, een showparade, een streetparade en een vaandel- en vlaggenmars. Het was één grote reclame voor deze tak van sport en het was genieten. Niet alleen voor het publiek, maar ook voor de deelnemers. Sky Winterguard en junior van Hosanna werkten om 19.00 uur mee aan de openingsact van het slotspektakel op het LC/CityProms hoofdpodium op het Wilhelminaplein.

Showband Hosanna, jeugdband Hosanna en OpMaat repeteerden de afgelopen weken een paar keer gezamenlijk om bij de vaandel- en vlaggenmars goed voor de dag te komen. Wederzijds werden er nummers van elkaar ingestudeerd. De megamalletband beet het spits af van de marsparade die om 18.00 uur begon bij de Arendstuin en eindigde op het Wilhelminaplein. Het was de bedoeling van Hosanna om een van de twee oude vaandels nog eenmaal uit de kast te halen en mee te nemen, maar dat liet de conditie van beide vaandels niet toe. Overigens hadden meerdere verenigingen daar mee te maken. De samenwerking tussen beide verenigingen was leuk en zeker nog een keer voor herhaling vatbaar.

Verslag geschreven door René

 

No Comments Yet.

Leave a comment