Hosanna bracht muziek- en dansfeest

Hosanna bracht muziek- en dansfeest

Slagwerkspektakel, trommelscheetjes, opgooiende vlaggen, een losse sfeer, interactie met publiek en een volle tribune afgelopen zaterdagavond in de Waddenhal. Een mooie samenvatting van een prachtig muziek- en dansfeest door Hosanna. En bovendien een verrassing voor de jubilerende René en Hans Attema. Hosanna is terug, en hoe!
Alle leden van de vereniging startten het programma met een openingsdans, waarna het feestje losbarstte. Vanwege veertig jaar inzet voor de vereniging kregen beide jubilarissen een gouden insigne namens de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân opgespeld door wethouder Erik de Groot en daarbij overhandigde hij een mooie oorkonde. Vervolgens een vrolijke boel bij de jongste colorguardgroep en de Dance Kids van de AMV. Ronddraaiende pompons, lachende gezichtjes en ondertussen even zwaaien naar de familie op de tribune. Serieuzere thema’s waren er bij de oudere groepen. Wat een mooie shows! Adembenemend om te zien hoe de dansfiguren werden uitgevoerd en opgegooide vlaggen en rifles via een baan in de ruimte moeiteloos weer werden opgevangen. Ingetogen bewegingen afgewisseld met exploderende moves die de volledige vloer benutten. De Music Kids van de AMV toonden hun muzikale kwaliteiten op verschillende instrumenten. De kinderen van de jeugdband sloegen er met verve op los, waarbij hier en daar een muziekstander met bladmuziek het luchtruim koos. Het kon allemaal. En als het publiek dacht alleen maar te komen kijken, dan hadden ze het mis. ‘Deze vuist op deze vuist’; hup meedoen en meezingen! Omdat er ook veel wordt gekletst tijdens de les, werd er een heus ‘Kletsnummer’ gespeeld. Het slotakkoord was voor de showband. Toen de jubilarissen veertig jaar geleden begonnen bij Hosanna stond het slagwerknummer ‘Variant’ op het repertoire. Het nummer, een spannend samenspel tussen de scherpe en doffe trommels begeleid door de basedrums, werd van alle stof ontdaan en bij deze speciale gelegenheid nog een keertje gespeeld. Nostalgische gevoelens. Bij het nummer ‘A sky full of stars’ van Coldplay kwamen de colorguards erbij met hun straatshow. De avond werd afgesloten met een medley van Hollandse meezingers. En die sfeer werd nog lang meegenomen bij de afterparty in het muziekgebouw.
Foto’s zijn gemaakt door Edith Kreike-Norg

Voor meer foto's die gemaakt zijn door Edith kunt u vinden via de volgende link https://mega.nz/folder/INdWyYpD#ud1NkudOeBOfm9M-52r2_A

No Comments Yet.

Leave a comment