Een middagje appels, peren en noten bij Hosanna    

Een middagje appels, peren en noten bij Hosanna    

De appels, peren en diverse noten vlogen je figuurlijk rond de oren afgelopen vrijdagmiddag in het muziekgebouw van Hosanna. Een middagje herrie maken en spelletjes doen voor leden en niet leden in de leeftijd tussen de vijf en tien jaar. Maar liefst zeventien kinderen kwamen op deze gratis en leuke activiteit in de herfstvakantie af.

Alleen, de kinderen waren zo geconcentreerd bezig dat de vooraf geplande spelletjes helemaal niet aan bod kwamen. Er werd juist fanatiek geoefend. Het prachtige resultaat was dat de kinderen na anderhalf uur een compleet liedje ingestudeerd kregen, waarbij ze ook nog het liedje op zowel slagwerk als melodie konden spelen. En dat terwijl veel kinderen nog nooit een trommelstok of xylofoon hadden aangeraakt. Dus absoluut geen herrie, maar een beschaafd spelend slagwerkorkest. ‘Fantastisch en super leuk’, zei juf Stéfanie Bes van de jeugdbandinstructie van Hosanna en tevens de initiatiefneemster van deze middag trots na afloop. Voor de melodie les kreeg ze assistentie van jeugdlid Evelien Vlieger en René Attema nam het slagwerk, dus de appels en peren, voor rekening.
Toen de kinderen op het eind van de middag werden opgehaald kon het orkest het kleinschalige publiek, dat bovendien op Corona-afstand bleef, vol enthousiasme trakteren op een mooi muziekstuk. ‘We hebben helemaal geen spelletje gedaan juf’, concludeerde een van de kinderen vol verbazing na afloop. Nee, de middag was omgevlogen en zeker voor herhaling vatbaar. ‘Doen we de volgende keer ook een spelletje’, beloofde juf.

 

                   

 

No Comments Yet.

Leave a comment